maandag 27 februari 2017

Even was er stilte

Op 18 februari schreef ik de laatste blog hier onder mijn oude naam : E Taankink
Ik heb besloten om veel problemen te voorkomen mijn meisjesnaam weer te gaan gebruiken.
Er is het afgelopen jaar heel veel gebeurt zoals een aantal mensen weten.
Hier even voor degenen die het niet weten het verhaal in vogelvlucht.

Mijn man werd ziek door een MRSA bacterie. Eind september 2015 werd hij geopereerd en leek een maand lang of we het gewonnen hadden. Hij mocht eind oktober 2015 naar huis na een maand ziekenhuis Zalaegerszeg.
Toen hij thuis was ging het snel mis. In die zin dat hij hoge koorts kreeg.
Hij lag weer in het ziekenhuis in Zalaegerszeg en kreeg daar te horen dat zijn onderbeen eraf moest en hij een bepaalde combinatie van antibiotica.

We moesten kiezen voor een ziekenhuis in Boedapest of kiezen voor een ziekenhuis in Nederland als dat zou gaan. Snel contact opgenomen met de huisarts met alle gegevens van Hongarije. De arts probeerde inmiddels met mij samen te bepalen wat er vertaald moest worden naar Latijn. Ik heb na overleg met hem nog wat erbij geschreven in het Nederlands.

Mijn man zou naar Nederland gaan en zich melden bij de wondpoli. Daar zou beslist worden of hij in het Rijnland ziekenhuis zou worden opgenomen of ergens anders.
Het liep anders. Door blunders van de artsen is mijn man daar op 24 november 2015 overleden.
Na het overlijden van mijn man stond mijn leven op zijn kop. Gelukkig kon ik logeren bij mijn ouders.

Het besef bij mij was er meteen dat er iets heel heel erg fout was gegaan. Dus toen ook de cardioloog van mijn man dat zei 5 minuten na zijn overlijden hebben we beiden aangifte gedaan bij het ministerie van gezondheidszorg.
Conclusie : Foute antibiotica.(en nog meer fouten)
Gevolg : De bacterie is heel hard gaan groeien en is tot op zijn hartklep gegroeid. Dit heeft hem zijn leven gekost.

Hoe nu verder. Blijf ik in Hongarije wonen of wat ga ik doen.
Veel tijd om hier over na te denken kreeg ik niet. Hierna werd onze hond heel erg ziek. Ik was net in Nederland aan het werk gegaan (zoals ieder jaar van 1 april tot 1 oktober) Snel terug. De hond was niet te redden.

Terug in Nederland heb ik eerst een oude buurman die ik echt heel graag mocht naar zijn laatste rustplaats mogen dragen. Kort daarna overleed mijn vader. Dus hierna was er weer weinig tijd om na te denken wat ik nu echt wilde.
Doorgaan dat was wat er gebeurde.

Ook deze winter heb ik niet thuis kunnen doorbrengen zoals ik had bedacht. Vlak voordat ik naar huis zou gaan werd duidelijk dat mijn moeder ernstig ziek was. Haar kanker was terug.
Dus ik wilde bij mijn moeder zijn als ze me nodig had.

Toch wilde ik thuis ook het nodige veranderen. Begonnen zijn we met die dingen die ik niet in huis wilde hebben te verwijderen. De plank in de buffetkast vast gezet. Begonnen met te kijken wat ik kon veranderen voor niet al te veel geld.
Mijn bureau verplaatst naar mijn slaapkamer en daardoor de ruimte terug in de andere kleinere slaapkamer. In de winter lekker werken bij de houtkachel.


Zo ontstond er in de andere slaapkamer ook veel ruimte. Door de onderste plank uit de kast te halen Was het mogelijk de plastic rolkasten er onder te zetten. Nu nog een gordijn er voor en die hoek is ook mooi (Even maken dus)
De linnenkast hebben we gekregen. Erg blij mee. Het bed een slag gedraaid en het lage kastje verplaatst.
Nu nog een paar van mij foto's uitprinten en inlijsten om op te hangen in huis.Ook in de gang een nieuwe kast voor de schoenen was even hard werken om hem in elkaar te zetten maar dan heb je ook wat.
Nu nog zorgen dat we de stroom in orde krijgen (dat gaat de monteur doen) dan kan er daarna geverfd worden. Zodat de woning echt mijn thuis gaat worden.

Van de week heb ik besloten om de heel beladen naam Taankink achter me te laten om deze reden.
Om deze reden was het dus even stil op de blog. Maar ik ben er zeker van dat dit de komende tijd wel weer goed gaat komen.2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is heel veel in weinig tijd wat je voor je kiezen krijgt, heel veel sterkte de komende tijd. Hoop dat je evt. een schadevergoeding van het ziekenhuis krijgt. je krijgt je man er niet mee terug maar geeft wel lucht. Wij hebben een huisje in Esztergom , maar alleen voor vakanties.

    BeantwoordenVerwijderen