zaterdag 18 februari 2017

Ouderendag in Egeraracsa (idősek napja)

De ouderen krijgen ieder jaar een uitnodiging van de burgemeester om deel te nemen aan een gezellige middag met een etentje.
Het etentje zelf heeft 3 gangen.
Diegene die zelf niet kan lopen wordt door het busje van de gemeente opgehaald.
Het diner wordt door de medewerkers van de gemeente klaargemaakt. Als toetje is er altijd heel rijkelijk zoetigheid. Ook dat wordt door de dorpelingen gemaakt.
 Er was een optreden van een dansgroep om de sfeer er in te krijgen. Daarna zorgden een accordeon speler en de loco burgemeester voor de gezelligheid aan de tafels.
Voor veel ouderen is dit 1 van de weinige uitjes in het dorp aan het eind van de winter.
Na de kerst is er niet zo heel veel te doen.

Wil je volgen op facebook wat er in het dorp gebeurt. Dan kunt u kijken op :

Egeraracsa Ikszt


Wel werd van de week bekend dat men hier een huis wil vestigen voor een 12 tal invalide jongeren. Die komen dan in een gezinssituatie in een huis met elkaar te wonen en dan gaan ze of werken of ze krijgen in het huis klusjes. Dagbesteding komt er in het huis.
Dit is voor deze omgeving nog iets nieuws dus was er afgelopen dinsdag een informatie avond.
Er werd verteld wat de omgeving er van zou gaan merken. Hoe men het in gedachten had en een korte video van een al bestaand huis.


De rest van de week zijn we heel hard in huis bezig geweest met veel dingen te veranderen en nieuwe en andere meubels in elkaar te zetten en alles op zijn plaats te krijgen. Al met al een heel goed gevulde week. Nu even lekker uitrusten.

Het weer was hier heel wisselend de afgelopen week. Het was heel zonnig dan weer bewolkt, dan weer mistig. Gisteravond ineens een hoosbui regen. Het is zeer zeker een koude start van het nieuwe jaar. Vorig jaar zat ik om deze tijd van het jaar 's middags al af en toe lekker buiten.
Genieten van de buitenlucht en de vele vogelgeluiden om me heen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten