woensdag 8 maart 2017

6 maart wandeling door het bos

Wandeling met de honden en kat door het bos.

Via een deur in het hek achter kunnen we met de honden zo het bos in lopen. Heerlijk omdat ze dan los meekunnen. Nemen wel de riemen mee maar normaal zijn ze zo druk met elkaar aan het spelen dat ze voor de rest geen oog hebben.
We zijn nog maar net onderweg als we merken dat de kleine kat met ons meeloopt. Ze luistert goed dus we besluiten het er op te wagen.
Vrolijk rent ze tussen de honden in door de bomen. Af en toe zitten ze elkaar heerlijk achterna.
Als we ze roepen komt de kat als eerste aangerend. Daarna pas de honden.

Het is echt zo heerlijk stil in het bos. Afgezien van de vogels die fluiten in de bomen boven ons is er geen ander geluid te horen.
We zijn maar een paar honderd meter het bos in als de geluiden uit het dorp (blaffende honden) vervagen.De video laat alleen maar vogelgeluiden horen
Vanmorgen regende het nog even hard. Dat is ook nu nog in het bos te zien.
Wel heel mooi dat de bloemetjes alweer bloeien. Het is het eerste wat dit jaar in bloei komt in het bos. Geeft toch echt al het idee dat het voorjaar er aankomt.
We lopen verder door het bos nog steeds gevolgd door ons olijke drietal. Wel lopen ze veel meer kilometers dan wij. Ze rennen echt heen en weer. De kat klimt hier en daar hoog de boom in om dan weer op de grond te springen en met ons mee te rennen.


Er wordt wel gejaagd in het bos en als we al weer op weg zijn naar huis komen we wat sporen ervan tegen.


Iets verderop komen we deze mooie rode zwammen tegen.
In het najaar vind je ze ook wel maar nu toch wel meer.

We lopen verder naar huis en je kan zien dat het tijd wordt dat we het bos weer verlaten. In het donker teruglopen is echt veel moeilijker Je loopt hier immers niet over paden maar tussen de bomen door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten