zondag 19 maart 2017

Vrijdag actie in het dorp

Ineens actie in het dorp

Opeens rijdt de brandweer met toeters en bellen aan het dorp in. Al snel gevolgd door een tweede. Dit betekent dat er echt iets mis is. Vanaf mijn vriendin haar grondstuk zien we de vlammen goed. Even mijn telefoon (camera) pakken en een fiets. Het is ongeveer 300 m met de fiets en dan kom ik bij de plaats waar tot vanmiddag een oude wijngaard stond.

Er is echt niet veel meer van over dan een smeulende zwarte massa.
In het dorp mogen we iedere vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur tuinafval verbranden. Dit was iets meer dan dat. Het hele dorp was uitgelopen om naar de bluswerkzaamheden te kijken.
Men kwam met de auto of met de fiets of te voet.
Gelukkig was iedereen wel zo wijs om op afstand te blijven zodat de hulpverleners hun werk konden doen.
Toen ze klaar waren kwamen ze bij de brandkraan naast mijn huis nog even bij tanken. Immers altijd handig dat de tank vol water zit. Een brandweer man liep naar mijn vriendin toe en kwam even kijken of het brandje in haar tuin wel veilig was. Het was in orde. De riek en wij stonden erbij en rond het vuur was een rand met aarde dus geen droog gras.
De avond viel van een niet zo'n heel mooie dag maar ook niet zo slecht als de voorspelling was. Op een paar druppels regen na bleef het droog.

Zaterdag verder met het werk in huis.

Zaterdag een dagje rustig aan met het werk verder. De tweede slaapkamer is klaar dus rustig alles weer teruggezet. Vandaag de laatste dingen. In tussen is de elektricien er. Hij komt de nieuwe kabelgoot in de woonkamer maken. Al snel zit de goot op zijn plek. Nu kunnen we ook met die kamer gaan beginnen.
Dus eerst zorgen dat er schroeven in het plafond komen. De planken hangen af en toe vervaarlijk scheef.
Dan kan het schuren beginnen.

Zo is er al snel weer een dag voorbij.

Zondag

In de ochtend lekkere melkbroodjes gebakken. Als ze klaar zijn eerst even eentje proberen met wat roomboter.

Dan maar is verder schuren en dan alles schoonmaken. Tussendoor lekker nog even met de honden buitenspelen. Het is fris maar niet echt slecht weer. De bewolking en de zon wisselen elkaar af. Wel staat er een koude wind.
In de middag rijden we nog even naar het volgende dorp. Onderweg genieten we van het nieuwe groen om ons heen. Wat gaat het snel. Van winter naar lente is echt snel gegaan. We zien dat de sneeuwklokjes alweer bijna uitgebloeid zijn.
De goudenregen staat in bloei en ook de vruchtenbomen zitten al vol knoppen. Nu hopen dat het niet net als vorig jaar een nacht streng gaat vriezen. We hadden dus echt bijna geen vruchten. Alleen aan de kersenboom zaten nog een paar kersen.
Thuis gekomen gaat mijn vriendin voor ons koken. Ik ga beginnen met verven. We eten heerlijk gevulde paprika's met rijst. Dat is het voordeel dat een echte hongaarse kookt. Dan kun je genieten van de lekkere hongaarse maaltijden.
Na het eten gaan we nog even met zijn 2 en verven. Dan is het rond half negen zo ver. De eerste laag verf zit op het plafond. Morgen weer een dag. Nu even onze spieren rust geven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten