zondag 9 april 2017

De lange reis van een kleine kat (Happy)

De reis naar Nederland heb ik niet alleen gemaakt. We hebben 2 honden en de kleine kat van 9 maanden mee. Ze vind het heerlijk in de auto. Ze is het van kleins af aan gewend en reist net als de honden met een tuigje en een veiligheidsgordel.

Ze heeft deze reis haar mand bij zich. Ze vind het heerlijk er in te liggen dus ze heeft hem ook nu mee. Dan kan ze er lekker in gaan liggen zonder dat de honden haar opzij kunnen drukken.
Op de achterplank staat haar kattenbak zodat ze onderweg haar behoefte kan doen.

Geluid maken of vervelend doen dat is niet haar ding. Wel wil ze er ook uit als de honden uitstappen.
We maken een stop op een berg in Oostenrijk. Daar krijgen de honden en de kat meteen hun eten. De ene hond speelt graag in de sneeuw de ander totaal niet.
Happy de kat rent even heel hard door de sneeuw en komt dan weer bij ons staan. Ze zit aan een lange hondenriem en heeft een tuigje aan zodat ze niet zomaar weg kan rennen.

Ze heeft het helemaal naar haar zin. Het is de eerste keer dat ze met ons mee loopt aan de hondenriem. Vorige keer bleef ze liever nog dicht bij de auto.


Het is genieten op 1800 m hoogte. Het is ook daar een aangename 18 graden. We rijden weer naar beneden en vervolgen onze weg.
Iedereen kan er weer een paar kilometer tegen.
We proberen voor de honden toch wel iedere 3 a 4 uur minimaal een wandeling te maken.

 Even een stukje op schoot liggen kan wel maar ze blijft wel in de gordel zitten. Het is toch erg fijn. helemaal relaxed ligt ze te slapen en wij vervolgen onze rit door Duitsland.

Het hele lange stuk autobaan. Het is bijna niet te doen de rit via de A3 te rijden. Daar zijn zoveel werkzaamheden dat wij meestal uitwijken. Deze keer met reden. Morgen willen we langs bij Andi haar dochter in Saarlouis.

We rijden nog een stuk door en zoeken dan ons hotel op om de nacht door te brengen. Ook dat is niet iets wat Happy niet wil. Ze vind het heerlijk. Alleen daar waar we de honden kunnen leren niet overal op te gaan liggen lukt dat duidelijk minder met de kat.
Ze is de koningin. De hele nacht ligt ze heerlijk tussen de honden in te slapen, maar als wij 's ochtends al onze spullen gaan opruimen zien we dat de koningin haar plek op de troon heeft ingenomen.

We gaan zelf snel ontbijten. De honden zijn dan al uitgeweest en de kleine kat heeft nog even lekker gerend op de hotelkamer. We hebben ze in de auto gezet dat is de rustigste oplossing hebben we ontdekt.


Na het ontbijt gaat onze rit weer verder. Via de A6 rijden we door naar Manneheim vanaf daar vervolgen we onze weg richting Saarbr├╝cken.
De kat gaat meteen mee naar boven en vind het al snel heerlijk in de woning van Dora. Ze gaat heerlijk met haar muis spelen.
Met de honden gaan we lekker wandelen in de natuur in de buurt van het huis. De honden mogen los en kunnen dus even hun energie kwijt.
Na de wandeling is het tijd om te eten.

We vervolgen onze weg via Luxemburg. 
Het is ongelooflijk maar we hebben de hele weg schitterend weer. Het lijkt wel of we niet in de eerste dagen van april deze lange rit maken maar in Juli.
Het is redelijk rustig op de weg dus het schiet lekker op.


We rijden een stukje het binnenland in zodat de er even uitkunnen met zijn allen. Het is er echt heel mooi.
De kleine kat heeft een veer gevonden waar ze mee kan spelen. Soms zijn ook de honden haar slachtoffer. Ze heeft geen respect voor ze. Ze zijn haar dienaren net als wij. Zij wandelt heerlijk met ons mee. Aan de ene kant is dit weiland met daar achter bloeiende bomen, aan de andere kant staan de wijnranken.

Na deze stop in Luxemburg rijden we door tot net voor Brussel. Daar is het tijd voor de laatste stop voor onze aankomst in Nederland.

We vinden hier een stuk bos waar we met de honden en de kat gaan wandelen. Ze rent hard mee aan de riem en de honden lekker los.


 Ze ontdekt van alles om haar heen. Vooral de geluiden van de vogels vind ze geweldig. Dan ontdekt ze allerlei kleine beestjes waar je mee kan spelen. We lopen echt een lang stuk en ze gaat echt heerlijk met ons mee.

We hoeven haar niet terug te dragen. Ook dit stuk loopt ze zelf. Af en toe de honden hard achterna rennend.

Ik heb nog nooit zoveel bloemen in een stuk bos gezien en zeker geen narcissen zoals hier. Het is er niet 1 of 2 maar er staan er echt heel erg veel.

Bij aankomst in Nederland. Wil ze meteen los en het eerste wat ze doet is heel hard door het katteluik naar buiten rennen en weer terug. Ze laat meteen zien dat ze weet waar ze is. Ze gaat heerlijk op ontdekkingstocht buiten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten